Stäng
Vi presenterar

Plannja

---

Ge ditt hus ett lyft med plåttak från Plannja!

Plannja Trend 475 är ett lättmonterat tak utan synliga skruvar som  ger ditt hus ett extra lyft och en modern och stilren look. Genom att den ena plåtsidan klickas fast och den andra sidan fästs med en skruv som döljs av nästa plåt blir det inga synliga skruvar.

Plannja Trend har också en klickfals som är hög till formen. Detta förhöjer takets linjespel samtidigt som funktionaliteten är bra och gör taket lättare att montera. Plannja Trend finns även med vår nya miljöbeläggning Plannja GreenCoat Mica BT.

GreenCoat Mica BT* är en GreenCoat BT-beläggning med en exklusiv och glittrigt strukturerad yta. Den har utvecklats speciellt för användning i takprofiler med höga estetiska krav. Den finns i kulörerna PL01 Svart, PL18 Blyertsgrå och PL20 Mörkgrå.

Oavsett vilken typ av hus du har så kommer ett plåttak från Plannja ge ditt boende ett modernt och uppdaterat utseende. 

Här hittar du Plannjas sortiment!

 

PROFFS-TIPS

   Ladda ner Plannjas 98-sidiga PRO-broschyr


Så underhåller du ditt nya plåttak!

Med ett modernt plåttak kommer man lindrigt undan när det gäller förebygganande underhåll av fastigheten. Gör det till en vana att lyfta blicken då och då, och se över och tvätta taket på det enkla sätt vi beskriver nedan.

Ett plåttak är precis som en bilkaross, känsligt för repor och hårda tryck. Skulle en repa uppstå är det klokt att ”dutta i” med den bättringsfärg som Plannja tillhandahåller.

Plåttaket mår också bra av att tvättas med jämna mellanrum. Använd mjuk borste eller svamp och ett rengöringsmedel (diskmedel fungerar bra!). Skölj utan högtryck. Den målade stålplåten är mycket beständig mot sol, nederbörd och växlande temperaturer, så Plannja-taket kräver varken ommålning eller annan ytbehandling. Medel mot mossa och alger kan eventuellt användas enligt tillverkarens anvisningar.

När du ändå tvättar taket, glöm inte att rensa hängrännor och tömma lövrensaren i stupröret. Du skyddar både fasad och husgrund genom en bra och fungerande takavvattning i väderbeständig stålplåt.